GIMP – alternativ till Photoshop

Skrivet av oktober 10, 2009

gimp - alternativ till photoshopFör några veckor sedan tipsade jag om Pixlr som är ett gratis bildprogram. Nu tänkte jag tipsa er om GIMP som är ett annat gratis alternativ till Photoshop, som är dominanten inom bildbehanding och pixelgrafik.

GIMP är ett gratis bildprogram som går som Open Source. Open Source innebär att det är öppen källkod och att det sitter många frivilliga utvecklare runt om i världen som försöker förbättra programmet.

Även om GIMP är ganska annorlunda utformat jämfört med Photoshop är det ändå det gratisprogram som är mest kraftfullt och mest likt Photoshop när det gäller funktioner.

Du kan exempelvis öppna ett stort antal filformat, du kan jobba i olika lager, det finns många bra filter och du kan lägga in likande penslar som du kan göra i Photoshop.

Vill du använda dig av ett mycket bra bildprogram, men tycker att Photoshop är för dyrt, är GIMP ett mycket bra gratisalternativ.

Be Sociable, Share!Kommentarer

4 kommentarer till “GIMP – alternativ till Photoshop”

  1. […] GIMP – alternativ till Photoshop […]

  2. […] kan göra förändringar och justeringar själv. Filerna går även att öppna i gratisprogrammet GIMP, som jag tidigare tipsat […]

  3. Torsten Bussenius skriver:

    Om detta program är gratis, hur laddar man ner det?

  4. admin skriver:

    Du hittar en svensk version här:
    http://gimp-win.sourceforge.net/stable.html

Skriv kommentar